Menu

43 000 000 000 km

От Джънджоу до цялата страна, от Китай до над 120 страни и региони, като Куба, Русия, Иран, Саудитска Арабия, Судан …

Автономният автобус Yutong блести на форума Боао в Азия.

Интелигентните свързани превозни средства привлякоха вниманието на посетителите от цял свят по време на годишната конференция на Форума Боао 2019 в Азия. Сред тях, беше и автономният автобус, разработен от Yutong, който провокира любопитството на много ВИП гости от различни страни, които бяха дошли, за да присъстват на събитието и да изпитат лично автобуса.

Автономният автобус Yutong. от клас L4, е с очарователен външен вид и притежава редица функции като интелигентно взаимодействие с околната среда, адаптивен круиз контрол, смяна на лентата, избягване на препятствия, изпреварване, аварийно спиране, прецизно паркиране и др., които бяха високо оценени от посетителите.

Автобусът, който направи своя дебют по време на азиатския форум Boao, има експлоатационни възможности надминали етапа на експерименталната експлоатация в контролирана среда.

Още от самото началото, от етапа на проектиране и дизайн на автобуса, Yutong прави редица пробиви по отношение на безопасността, интелигентността и приложимостта на системите от страна на потребителите.

Автономните автобуси от ниво L4 не разполагат с водач, което повдига въпросите за безопасността на пътниците в тези превозни средства. За да гарантира максимална сигурност Yutong разработва изцяло три нови интелигентни технологии, а именно интелигентно наблюдение на пътната обстановка, интелигентно командване и интелигентно изпълнение на командите зададени от главния компютър.