Menu

43 000 000 000 km

От Джънджоу до цялата страна, от Китай до над 120 страни и региони, като Куба, Русия, Иран, Саудитска Арабия, Судан …

14 електрически автобуса YUTONG и зарядни станции за тях са доставени в гр. Плевен

На 16-ти декември 2021г. бяха доставени 14 изцяло нови, електрически автобуса Yutong, в гр. Плевен. Поръчката беше изпълнена в по-кратки от заложените срокове. На официалната церемония по предаването на новите автобуси символично лентата беше прерязана от управителя на „Тролейбусен транспорт“ инж. Ангел Нестеров и Мирослав Илиев, началник отдел „Разработване на проекти“ в община Плевен.

На церемонията присъстваха още кметът на гр. Плевен Георг Спартански както и представители на общинското ръководство, председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, Антон Дончев – директор външни пазари в „Българска автомобилна индустрия“.

„Успешното изпълнение на този проект е резултат от обединените усилия на всички участници в него“, посочи кметът на гр. Плевен Георг Спартански. С добавянето на 14-те нови електрически автобуса Yutong, гр. Плевен се превръща в града с изцяло електрически градски транспорт.

Доставката на електрическите автобуси Yutong  и зарядните станции към тях се осъществява в рамките на проект „Утвърждаване на екологосъобразния обществен транспорт в Плевен”, процедура „Мерки за адресиране на транспорта като източник на замърсяване на атмосферния въздух – BG16M1OP002-5.004, по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020”.  

Новите автобуси, които ще обслужват и част от линиите в Индустриалната зона,  са 12 метрови, нископодови, с корпус от двойно галванизирана, високоякостна стомана, за по-голяма сигурност на пътниците и водача. Снабдени са със система за видеонаблюдение, високоговоряща система, както и със система за наблюдение и диагностика в реално време.

Напълно климатизираните автобуси, разполагат с 32 седящи места и обособена зона за майки с колички и трудноподвижни хора. Достъпът до тях е улеснен благодарение на механичната рампа и системата за накланяне.

Пробегът на един електрически автобус Yutong при пълен заряд е до 400 км., а времето за зареждане на батерията е под 4 часа. Над 67 т. са вредните емисии въглероден диоксид, които ще бъдат спестени от едно превозно средство на годишна база.

Гаранцията на автобусите е 60 месеца, а на батериите им – 96 месеца. Високоспециализиран екип от БАИ и Yutong Bus ще гарантират тяхната надеждна експлоатация и навременно и компетентно сервизно обслужване.