Menu

43 000 000 000 km

От Джънджоу до цялата страна, от Китай до над 120 страни и региони, като Куба, Русия, Иран, Саудитска Арабия, Судан …

14 нови, електрически автобуса YUTONG ще бъдат доставени на община Плевен до края на годината

Подписване на договор за доставка между Българска Автомобилна Индустрия и Тролейбусен транспорт Плевен

Днес, 12-ти май 2021г., беше подписан договорът за доставка на 14 нови, изцяло електрически автобуса Yutong, които ще обслужват линиите на градски транспорт  Плевен.

Договорът, подписан от инж. Ангел Несторов – управител на „Тролейбусен транспорт” ЕООД, и Андон Димитров – изпълнителен директор на избрания изпълнител – „Българска автомобилна индустрия” ЕАД – София, е на стойност 13 417 322.40 лв. с ДДС. С осъществяването на този проект Плевен ще се превърне в първия български град със 100% електрифициран градски транспорт.

Доставката на електрическите автобуси Yutong  и зарядните станции към тях се осъществява в рамките на проект „Утвърждаване на екологосъобразния обществен транспорт в Плевен”, процедура „Мерки за адресиране на транспорта като източник на замърсяване на атмосферния въздух – BG16M1OP002-5.004, по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020”.  На церемонията присъстваха още кметът на Община Плевен Георг Спартански, неговият заместник Стефан Милев, Тодор Стойков – търговски директор на „Българска автомобилна индустрия” ЕАД.

Българска Автообилна Индустрия трябва да достави новите автобуси в срок до 12-ти декември 2021г. Те са 12 метрови, нископодови, с корпус от двойно галванизирана, високоякостна стомана, за по-голяма сигурност на пътниците и водача. Снабдени са със система за видеонаблюдение, високоговоряща система, както и със система за наблюдение и диагностика в реално време.

Напълно климатизираните автобуси, разполагат с 32 седящи места и обособена зона за майки с колички и трудноподвижни хора. Достъпът до тях е улеснен благодарение на механичната рампа и системата за накланяне.

Пробегът на един електрически автобус Yutong при пълен заряд е до 400 км., а времето за зареждане на батерията е под 4 часа. Над 67 т. са вредните емисии въглероден диоксид, които ще бъдат спестени от едно превозно средство на годишна база.

Гаранцията на автобусите е 60 месеца, а на батериите им – 96 месеца. Високоспециализиран екип от БАИ и Yutong Bus ще гарантират тяхната надеждна експлоатация и навременно и компетентно сервизно обслужване.

 

Българска Автомобилна Индустрия ЕАД е официален представител на един от лидерите в производството на градски, туристически и специализирани автобуси – Zhengzhou Yutong Bus CO. Автобуси Yutong оперират в над 120 държави по света. Yutong Bus е и едноличен лидер в производството на електробуси в световен мащаб. Електробуси с марката Yutong са доставени  в Англия, Испания, Франция, Швеция, Дания, Исландия, Полша и др. европейски държави.

От своя страна, БАИ ЕАД е компанията, която достави първия електрически автобус в България, преди 4 години. Благодарение на отличното му представяне, ниските експлоатационни разходи и ниският разход на електроенергия, БАИ се наложи като основен партньор, предлагащ по-екологични и икономични транспортни решения. За последните 5 години, компанията е доставила над 160 автобуса Yutong, задвижвани на природен газ, дизел и електричество, които осигуряват по-комфортно и екологично придвижване на жителите и гостите в няколко български градове.