Menu

43 000 000 000 km

От Джънджоу до цялата страна, от Китай до над 120 страни и региони, като Куба, Русия, Иран, Саудитска Арабия, Судан …

20 водородни автобуса Yutong са пуснати в експлоатация в Китай

В края на 2018г. най-големият китайски производител на автобуси Zhengzhou Yutong Bus постави началото на нова ера в обществения транспорт в Китай, с пускането в експлоатация на 20 автобуса с водородно задвижване.

Автобусите задвижвани от водородни горивни клетки могат  да се зареждат за по-кратко време и имат по-дълъг пробег в сравнение с електрическите автобуси. Пълното зареждане на резервоара с водород отнема приблизително 10 минути, а гарантираният пробег на автобуса при експлоатация в нормални условия е 500 км.

„Водородът се преобразува в кинетична енергия чрез горивната клетка, вградена в превозното средство. Горивната клетка е снабдена с филтър за пречистване на въздуха. Единственият отпадъчен продукт на този вид автобус е чиста вода, която дори е годна за консумация“, според Гуо Йоншан, ръководител на проекта за водородни горивни клетки в Yutong.

В началото на 2009г. Yutong завърши разработката на първото поколение автобуси с водородни горивни клетки с разширен обхват, с което компанията заяви своята политика за развитие в областта на алтернативно задвижваните автобуси и по-специално на тези задвижвани с водород. През 2014г. Yutong става първото предприятие в Китай, което получава сертификация за производство на лекотоварни превозни средства с водородна горивна клетка. Година по-късно Yutong получава първото официално типово одобрение за автобуси с водородни горивни клетки в Китай.

25 водородни автобуса Yutong са доставени в Джандзякоу, градът, в който ще бъде изградено едно от олимпийските селища, за предстоящите Зимни олимпийски игри през 2022г.

Yutong ще продължи своята изследователска дейност в областта на горивните клетки и системи, както и на водородните горивни клетки. Компанията се стреми да предложи завършена система за оценка на горивни клетки и да постигне масовост в производството на автобуси с горивна клетка. Yutong ще продължи своята изследователска дейност в областта на горивните клетки и системи, както и на водородните горивни клетки. Компанията се стреми да предложи завършена система за оценка на горивни клетки и да постигне масовост в производството на автобуси с горивна клетка.