Menu

43 000 000 000 km

От Джънджоу до цялата страна, от Китай до над 120 страни и региони, като Куба, Русия, Иран, Саудитска Арабия, Судан …

22 нови автобуса YUTONG, задвижвани на природен газ, допълниха автопарка на „Столичен Автотранспорт ЕАД“

 

Днес, 30-ти парил 2019г., в присъствието на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, г-н Ван Сюе Кун – търговско-икономически съветник към Посолство на КНР в РБ и г-н Слав Монов – директор „Столичен Автотранспорт“ ЕАД бяха предадени 22 нови автобуса Yutong, задвижвани на природен газ. Автобусите ще се движат по линиите на столичен градски транспорт от началото на м. май и ще осигурят едно по-комфортно, екологично и надеждно пътуване за всички жители и гости на гр. София.

Г-н Слав Монов, директор на „Столичен автотранспорт“ ЕАД прие символичния ключ от външнотърговския директор на „Българска Автомобилна Индустрия“ ЕАД, г-н Антон Дончев, и заяви, че доставката на новите автобуси Yutong e част от провежданата от Столична община политика за обновяване и диверсификация на обществения транспорт.

Yutong ZK6126GHA е автобус задвижван на природен газ (CNG), който осигурява една по-екологична алтернатива за придвижване в градска среда. Автобусът е 12 метров, нископодов, с корпус от двойно галванизирана стомана, за да осигури по-голяма защита на пътниците.

Автобусите отговарят на най-високите изисквания за екологичност в Европа. Те са снабдени с газови бутилки от композитни материали и капацитет 1500 литра. При експлоатация в нормални условия гарантираният пробег на автобуса при напълно заредени бутилки е 400 км. Двигателят е 6 цилиндров, с максимална мощност от 239 kW и водно охлаждане. Автоматичната скоростна кутия е с вграден ретардер, който допълнително намалява скоростта и забавя движението при натискане на спирачния педал или на лоста разположен под волана. Всички CNG автобуси Yutong разполагат със система за видеонаблюдение, частично отваряеми и тонирани прозорци, климатична система и две USB устройства за зареждане на мобилен телефон.

Автобусите са снабдени с механична рампа и система за накланяне на превозното средство, което допълнително улеснява достъпа до тях на трудноподвижни лица и майки с колички и малки деца. Подът е от противохлъзгащо покритие,  а седалките с ергономичен дизайн, изработени от устойчиви на износване и замърсяване материали.

Автобусите Yutong ZK6126GHA разполагат с 30 седящи и 44 правостоящи места, бутони за спирка по желание, отваряем вентилационен люк на покрива,  двойни пневматични врати със сигнализация и функция против отваряне на вратите в движение, ръкохватки за правостоящи пътници и др.

Автобусите Yutong, задвижвани на природен газ, са поредната стъпка към модернизиране и обновяване на градския транспорт в столицата, с което се цели постигане на по-висока екологична и икономическа ефективност. Над 130 т. емисии въглероден диоксид ще бъдат спестени от един автобус за целия срок на експлоатация. Около 30% по-малко ще са отделените азотни окиси и с над 90% по-малко ще са отделените прахови частици при използването на автобус задвижван на природен газ в сравнение с конвенционален дизел автобус.