Menu

43 000 000 000 km

От Джънджоу до цялата страна, от Китай до над 120 страни и региони, като Куба, Русия, Иран, Саудитска Арабия, Судан …

33 напълно елекрически автобуса YUTONG бяха доставени в Хелзинки.

На 7 август 2019 година Финландия закупи 33 изцяло електрически автобуса и стана поредната европейска държава доверила се на най-големия световен производител на автобуси-Yutong.

Франция беше първата европейска страна, която през 2017 година се сдоби с изцяло електрически автобуси произведени от гиганта Yutong, последваха я Исландия, България, Дания и Финландия.

Електрическите автобуси предназначени за  финландската столица Хелзинки са от ново поколение и с пробег до 300км с едно зареждане, снабдени са и с високо технологични системи  специално разработени и оптимизирани от Yutong за работа при екстремно ниски температури и високи нива на влажност.

Автобусите закупени от Финландия са предназначени за градския транспорт на Хелзинки, като очакванията на градската управа са с пускането в експоатация на всички 33 напълно електрически автобуса произведени от Yutong  емисиите на въглеродения диоксид да намалят с до 5 милиона килограма годишно и да подобри драстично качеството на градския транспорт.