Menu

43 000 000 000 km

От Джънджоу до цялата страна, от Китай до над 120 страни и региони, като Куба, Русия, Иран, Саудитска Арабия, Судан …

Подписан е договорът за доставка на 22 метанови автобуса YUTONG за София

На 3 юли в сградата на Столичен автотранспорт бе подписан договорът между Българска Автомобилна Индустрия и Столичен Автотранспорт, за доставката на 22 нови 12-метрови автобуса YUTONG с двигатели, работещи на сгъстен природен газ (CNG).

Обществената поръчка е част от провежданата от Столична община политика за подмяна и обновяване на автобусния парк, която да доведе до използването на по-екологичен транспорт и до подобряване на качеството на въздуха в столицата.

Новите автобуси, трябва да бъдат доставени до края на годината. Марка на китайския производител YUTONG Group e позната в София. В момента на територията на града оперират 110 дизелови автобуса, част от които се движат по линии 9, 75, 60, 64, 309.

През април тази година беше подписан и договор за доставка на първите 100% електрически автобуса YUTONG, като до края на годината, жителите на столицата ще имат възможност сами да се убедят в ползите от въвеждането и използването на електрически транспорт.

YUTONG Group произвежда пълна гама от градски, междуградски и туристически автобуси. марката е позната вече и се експлоатира в различни градове на Франция, Великобритания, Испания, Русия, Словакия, Чехия, Норвегия, Исландия и Македония.

YUTONG Group е световен лидер по обем продажби на автобуси, като производителят залага на високи критерии за качество, икономичност и екологичност на продуктите си.

Двадесет и двата метанови автобуса са сертифицирани от престижната британска организация за типово одобрение – VCA и отговарят на най-високия екологичен стандарт Евро 6.

Директорът на Столичен автотранспорт ЕАД г-н Слав Монов, който подписа договора за доставка, още веднъж обърна внимание, че обновяването на автопарка е от огромно значение както за подобряването качеството на услугата към гражданите, така и за намаляване на вредните емисии и изгорели газове и в крайна сметка осигуряването на по-чист въздух в София.