Menu

43 000 000 000 km

От Джънджоу до цялата страна, от Китай до над 120 страни и региони, като Куба, Русия, Иран, Саудитска Арабия, Судан …

Yutong взе участие в най-голямото световно изложение за автобуси – „Busworld 2019“

 

В продължение на 6 дни, от 18-ти до 23-ти октомври 2019 година, в Брюксел се проведе най-голямото международно изложение за автобуси в света – „Busworld“.

 

Zhengzhou Yutong Bus Co., взе участие в престижния форум и представи два нови, изцяло електрически автобуса – Yutong U12 и Yutong T13.

Yutong U12 е 12 метров автобус предназначен за градове с натоварен трафик, а Т13 – високо технологичен туристически автобус.

Те са специално създадени и проектирани, за да отговорят на най-високите европейски изисквания свързани със стремежа към електрификация на обществения транспорт, повишаване качеството на транспортната услуга и подобряване чистотата на въздуха.

Yutоng U12 – градски електрически автобус

Основният акцент на щанда на Yutong в рамките на изложението „Busworld“ в Брюксел, беше автобус Yutong U12, който е специално разработен за придвижване в градски условия. Автобусът е с капацитет от 94 души. Задвижването му е поверено на система разработена от ZF. Що се отнася до системите за активна безопасност, от Yutong обявиха, че са инвестирали много време и средства в разработването и развитието на нова система за подпомагане на шофирането наречена –“BusEYE Pro driving assistant system“.

Електрическият автобус yutong U12 разполага с литиево-йонна батерия с капацитет 422kWh. Максималният пробег на автобуса при напълно заредена батерия е над 450 км.

Новият U12 от Yutong е проектиран, така че да направи шофирането му възможно най-лесно и удобно за водача. Дванадесетметровият градски автобус на Yutong разполага с безстепенна трансмисия и високо ефективно електрическо сервоуправление, които намаляват значително напрежението и умората във водача.

Yutong. Туристическите автобуси са също на фокус

На изложението в Брюксел – „Busworld“, Yutong представи и напълно електрически туристически автобус готов да завладее европейските пазари – T13.

Автобусът е с модерен дизайн и предлага максимално вътрешно пространство. Каросерията му е покрита с висококачествена боя, която се отличава с ярки цветове и висока издръжливост при различни  атмосферни влияния. Автобусът разполага с голямо предно стъкло и LED фарове. Целта е да се подобри видимостта на водача при шофиране, което води до намаляване на умората при пътуване на дълги разстояния. Седалките са оборудвани с USB порт, който може да се използва за зареждане на мобилни устройства.

Що се отнася до активната и пасивната безопасност Yutong Т13 разполага с AEBS, LDWS, ACC, автоматични светлини и автоматични чистачки.