Menu

43 000 000 000 km

От Джънджоу до цялата страна, от Китай до над 120 страни и региони, като Куба, Русия, Иран, Саудитска Арабия, Судан …

Yutong доставя 741 електрически автобуса за FIFA World Cup 2022 в Катар

 

Yutong Bus Ltd. подписа рекордна сделка за доставката на 1002 автобуса, от които 741 изцяло електрически. Това е най-голямата поръчка за електрически автобуси в историята. Договорът идва от катарската компания за обществен транспорт (Mowasalat), която е основен превозвач на FIFA World Cup Qatar 2022.

 

FIFA World Cup 2022 ще се превърне в първото световно първенство, на което над 70% от обслужващите го автобуси ще са изцяло електрически.

 

За Yutong Bus, това ще бъде втория най-голям международен спортен форум, за който компанията доставя автобуси, след Световното първенство по футбол в Русия през 2018г. Компанията е оказвала съдействие и за логистичното обезпечаване на други международни събития и конференции, сред които срещата на АПЕК.

 

До момента Yutong Bus са доставили над  130 000 електрически автобуса, в над 350 града разположени в 24 държави по целия свят, сред които: България,  Франция, Великобритания, Австралия, Чили, Дания и др.

 

Производство в Катар

С оглед на нарастващата популярност на електрическите автобуси в световен мащаб, Yutong се стреми да разшири своите производствени бази и извън Китай. Голяма част от електрическите автобуси доставени от Yutong Bus Ltd. в скандинавските страни, Франция и страните от Латинска Америка са произведени в заводите на Yutong в Сантяго, Чили.

Между Yutong Bus и представители на катарската компания за обществен транспорт е подписан договор за изграждане на асемблираща фабрика за електрически автобуси в Катар.

„Мисията на Yutong Bus е да поддържа тясно сътрудничество и да помага за развитието на локалните си партньори, в полза на ускореното изграждане на по-зелен обществен транспорт, заяви Шен Хуей, генерален директор на Yutong Bus за Близкия Изток.“

Фабриката за електрически автобуси в Катар ще произвежда превозни средства основно за Близкия Изток, с което ще изгради среда за устойчиво развитие на електрическият транспорт в региона.

 

 

Yutong U12, готов за Европа

Стратегията на Yutong, за навлизане в Европа, беше обявена на международното автобусно изложение Busworld, което се проведе в Брюксел през 2019г. Тогава беше представен и първият електрически автобус, специално проектиран да отговори на нуждите и изискванията на европейския пазар –  Yutong U12.

U12 е 12-метров, нископодов електрически градски автобус с прогресивен и иновативен дизайн.

Автобусът може да бъде оборудван с до 422 kWh батерия, осите са дело на немския производител ZF, а капацитетът му е за превоз e до 94 пътника.

От Yutong обръщат специално внимание на системите за активна и пасивна безопасност, разработвайки „BusEYE Pro“ – сбор от системи за попомагане на шофирането в натоварена градска среда.

В Европа ще бъде представен и междуградския електрически автобус Yutong Т13.